Pochod na podporu učiteľov pritiahol iba študentov jednej školy

26.11.2012 Bratislava

Bratislava 26. novembra (TASR) – Plánovaný pochod bratislavských študentov na podporu štrajkujúcich učiteľov sa napokon zmenil na stretnutie dvanástich študentov gymnázia na Grösslingovej ulici. Tí však dodržali svoj plán a ulicami centra mesta sa z námestia SNP vydali podporiť zhromaždenie zamestnancov školstva na Trnavskom mýte.

Štvrták Filip priznal, že očakávali ďaleko väčšiu účasť. "Na sociálnej sieti, prostredníctvom ktorej sme pochod organizovali, sme mali ohlásených približne sto ľudí. Je to pre nás sklamanie, že sme sa tu zišli len v takomto počte," povedal pre TASR. Jeho kolega, budúcoročný maturant Tomáš však uviedol, že nie je dôležitý ani tak počet, ako to, že študenti chcú vyjadriť svoj názor a svoju podporu učiteľom. "Našich učiteľov si vážim a som presvedčený, že si takúto podporu zaslúžia," uviedol Tomáš a dodal, že podľa jeho názoru sú učitelia profesijnou skupinou, ktorá si navýšenie platov zaslúži hádam najviac zo všetkých.

"Sme tu aj preto, aby sme poukázali, že možno už nebude mať kto učiť naše deti," uviedol pre TASR ďalší štvrták Michal. O učiteľskú profesiu podľa neho medzi mladými nie je záujem, najmä kvôli finančnému ohodnoteniu. "Aj na našej škole je veľa starších učiteľov, ktorí musia pracovať ešte aj po dôchodku, len aby mohli slušne vyžiť, neviem si predstaviť, čo bude, keď táto staršia generácia učiteľov odíde, kto vlastne bude učiť," povedal Michal.

Skupina študentov sa napokon vydala po Obchodnej, Mickieviczovej a Krížnej ulici smerom k Trnavskému mýtu. Podľa informácii TASR priamo na miesto prišli podporiť štrajkujúcich zamestnancov školstva aj študenti z gymnázia Juraja Hronca. Tí na sociálnej sieti ohlasovali takmer 600 člennú účasť.
 

Vyberte región